top of page

Sınavsız SRC Nasıl Alınır? SRC Belgeleri için Sınavsız Başvuru Süreci ve Koşulları

Güncelleme tarihi: 26 Eyl 2023



SRC belgeleri taşımacılık sektöründe profesyonel olarak faaliyet gösteren sürücüler için büyük bir önem taşımaktadır. Sınavsız SRC başvuruları da birçok kişi için avantaj sağlamaktadır. Peki, bu başvurular nasıl yapılmaktadır ve kimler sınavsız SRC başvurusu yapabilir?


Sınavsız SRC Başvurusu Koşulları:

Sınavsız SRC başvurularında bazı koşullar aranmaktadır. İlk olarak, adayın 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet sahibi olması gerekmektedir. Bu tarih aralığı, başvuru sürecinin kilit noktasını oluşturmaktadır. Eğer adayın ehliyet tarihi bu tarihten önce ise, sigorta şartı aranmadan kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir.


Başvuru Süreci:

Başvuru süreci oldukça basit ve hızlıdır. Adaylar, 1 adet ehliyet fotokopisi ve e-devlet şifreleri ile başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurunun kurumumuz tarafından yapıldığı bu süreçte, adayların herhangi bir zorluk yaşamadan başvurularını tamamlayabilmeleri hedeflenmektedir.


Geçerli SRC Belgeleri:

Src 1-2-3-4 belgeleri için sınavsız-muafiyet başvurusu geçerlidir. Yani, bu kategorideki SRC belgelerini almak isteyen adaylar sınavsız başvuru hakkına sahiptir. Başvuru tarihinden bir gün sonra, SRC belgeleri sisteme düşmektedir. Bu da demek oluyor ki, adaylar başvuru sürecini tamamladıktan çok kısa bir süre sonra belgelerine ulaşabilmektedirler.


Sonuç:

Sınavsız SRC başvuruları, belirli koşulları sağlayan adaylar için oldukça pratik ve hızlı bir yöntem sunmaktadır. 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet almış olan sürücüler, basit bir başvuru süreci ile Src 1-2-3-4 belgelerine kavuşabilmektedirler. Başvurularını tamamlayan adaylar, belgelerini başvurudan sadece bir gün sonra alabilmektedirler. Bu sayede, sürücüler sektörde daha hızlı bir şekilde profesyonel olarak faaliyet gösterebilir ve taşımacılık alanında kariyerlerine devam edebilirler.


22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page